Atsma Makelaardij en Taxaties o.z.

Achterbuorren 1
8629 RB Scharnegoutum
Tel: 0515-430030
atsma@atsma-makelaardij.nl
Terpstrjitte 12, 8632 WJ Tirns Vraagprijs € 265.000,- k.k.
Terpstrjitte 12 in Tirns 8632 WJ

Omschrijving

Riant wonen in het centrum van het dorp Tirns op een grote kavel grond (1210m²) en aan een uitloper van openbaar vaarwater. De vrijstaande woning is oorspronkelijk het vooreinde geweest van een stelp boerderij, waarbij een deel van de grupstal mogelijk is aangetrokken bij de woning. Kenmerken hiervan zijn het verlaagde plafond en de scheiding van stal met woning door de aanwezige kelder.
De woning is eenvoudig ingericht maar in goede staat van onderhoud. De begane grond is in drie delen opgesplitst met twee woonkamers voorzien van een schouw met deels hiertussen een dichte keuken. Als derde is er het deel met badkamers, toilet, kelder, bijkeuken en hobbyruimte. De verdieping is ingericht met drie slaapkamers en twee dakkapellen. In 1982 zijn er 3 garages met kap en zolderberging achter de woning gebouwd, waarbij de naast de woning gelegen garage bij de woning hoort. Wat niet in de akten van eigendom staat beschreven, maar afgeleid is uit het bestemmingsplan is dat de omliggende sloot/ vaart vermoedelijk voor de helft bij deze woning behoort.

Een bijzonder uniek object met een grote historie! Nieuwsgierig naar deze prachtige locatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Atsma makelaardij en taxatie voor een bezichtiging.


Ter informatie:
Door middel van inschrijving kunnen belangstellenden hun eindvoorstel indienen. De bezichtigingen staan tot en met 5 juli 2019 ingepland en de inschrijving sluit maandag 8 juli 2019 om 12:00 uur. Het inschrijfformulier wordt u bij de bezichtiging samen met een brochure overhandigd.Indeling:

Begane grond:
Hal via zij ingang met meterkast en een hal via de achteringang met trapopgang en via soort bijkeuken naar toilet en twee gedateerde badkamers naast elkaar.
Tussen beide entrees bevindt zich een eenvoudige dichte keuken met hiervoor twee woonkamers voorzien van schouwen en gashaarden. Eén van de woonkamer zou ook als slaapkamer ingericht kunnen worden. Vrijstaand van het woonhuis is er een geschakelde garage met kap, deel uitmakende van 3 geschakelde garages met deels zolderberging.

Verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers waarvan 2 met dakkapel en 1 met een lagergelegen vloer (boven de vermoedelijke oorspronkelijke grupstal) en een toilet.

Tirns (Fries: Turns) is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân.
Het ligt ten noordwesten van Sneek en IJsbrechtum. De dorpskern ligt aan beide kanten van de Franekervaart. In 2018 telde het dorp 180 inwoners. Tirns vindt de oorsprong in de 13de eeuw.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 265.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1832 Bouwjaar toelichting Op de site hisgis wordt reeds een gebouw vermeld Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 145 m² Perceeloppervlakte 1210 m² Overige inpandige ruimte 5 m² Externe bergruimte 17 m² Inhoud 590 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Dubbel glas Warmwater Geiser eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra, met vliering, met elektrische deur Parkeeroppervlakte 16 m² (593 bij 285) Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Nieuwland friesland Sectie B Perceelnummer 717 Oppervlakte 650 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Nieuwland friesland Sectie B Perceelnummer 1227 Oppervlakte 210 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Nieuwland friesland Sectie B Perceelnummer 716 Oppervlakte 350 m² Eigendomssituatie Volle eigendom